Сватби и балове в супермодерната Флора след ремонта

Мисия Бургас

24-08-2013, 12:23

Снимка:

община Бургас, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виж цветните водопади на Флората

Разкъсаха новите куполи на Флората

Интересен акцент от дизайна е вертикалното озеляване върху част от предните панели и покривите

Конгреси, браншови събирания, културни прояви, музейни експозиции, партита, изложения, сватби, балове са сред събитията, които ще се провеждат в чисто новата Флора. Това стана ясно по време на обществено обсъждане относно намерението за поемане на общински дълг за реализиране на проект за изграждане на постоянен експозиционен център "Флора Бургас".  

Изготвеният от Общината проект е одобрен за финансиране по Съвместна европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони - JESSICA,  в рамките на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Стойността на планираната инвестиция е 3,43 млн. лв.

Зам.-кметът Атанаска Николова представи пред присъстващите концепцията за изграждане на  модерен комплекс, който, освен за традиционното изложение за цветя, ще се използва целогодишно за организирането на редица интересни събития.

Съвременното решение предвижда остъклени зали, запазващи павилионния тип, между които има топла връзка. Интересен акцент от дизайна е вертикалното озеляване върху част от предните панели и покривите, което допринася за вписването на комплекса по естествен начин в парковата среда.

Зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев аргументира възможността Общината да поеме дълга и представи на присъстващите прогнозните приходи и разходи по проекта, с което обоснова погасяването на вноските по кредита с бъдещите постъпления от проекта.

"Протоколът от проведеното общественото обсъждане ще бъде внесен за разглеждане заедно със самия проект на сесия на местния парламент през месец септември. Ако финансирането на проекта  получи одобрението на общинските съветници, до края на годината се очаква да бъде подписан договора за финансиране и да бъдат стартирани обществените поръчки за изпълнението му", казаха от местната администрация.