България гори! Потушени са 220 пожара

Региони

24-08-2013, 12:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Локализиран е огънят в Свиленградско

Погасен е горският пожар, възникнал в района на с. Искрец. Локализиран е и пожарът в Свиленградско, продължава работата на пожарникарите и по доизгасяване на огнището над с. Кремиковци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 21.00 часа вчера горският пожар, възникнал над с. Искрец, в махалите "Джагаловци" "Анковци" и "Вашова махала", е ликвидиран. В погасяването на огъня се включиха общо 50 души с четири противопожарни автомобила, два джипа за гасене на пожари и хеликоптер. При пожара са унищожени 440 дка борова и 40 дка широколистна гора, както и две постройки. Работи се по установяване на причините за възникване на огъня.

Продължават гасителните действия в Свиленградско. Пожарът е овладян от всички страни, догарят отделни огнища. Няма опасност от разрастване. В ликвидирането на огъня, обхванал сухи треви, храсти, изоставена селскостопанска земя и смесена гора между селата Студена, Михалич и Равна гора, участват противопожарни екипи с осем автомобила от Хасково, Пловдив, Ямбол, Сливен и Кърджали, както и модул от 35 военнослужещи и служители на Горското стопанство. Те ще работят по пълното потушаване на огъня. Периметърът на пожара е под постоянно наблюдение.

Локализиран е възникналият над с. Кремиковци горски пожар. Днес огнеборците работят по доизгасяване на отделни огнища, които се възпламеняват при пориви на вятъра. В гасителните действия участват противопожарни екипи с шест автомобила, автоцистерна и два автомобила на Горското стопанство.

Продължават действията за овладяване на пожара, възникнал снощи, минути след 22.00 часа, в смесена гора в местността Острица, в близост до елховското с. Вълча поляна. В момента огънят е ограничен на площ от около 70 дка иглолистна гора, на около 700 м от българо-турската граница. Три автомобила и 18 служители на ОУПБЗН – Ямбол участват в потушаването му. Включили са се и служители на ГД "Гранична полиция" и на Горското стопанство. Предстои към тях да се присъедини и модул от 15 военнослужещи. Сформиран е щаб за ръководство на силите и средствата на място. ГД "Гранична полиция" е уведомила за пожара турските власти.

За последното денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 264 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 220 пожара.