10 от ЦСКА стигнаха само до 1:1 в "Надежда"

Спорт

24-08-2013, 20:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Том даде преднина на "железничарите", Илиев изравни след почивката

Отборите на Локомотив София и ЦСКА не се победиха, завършвайки 1:1 в дербито от 6-ия кръг на футболния ни елит.

Домакините, които направиха много силен мач, успяха да поведат в резултата с 1:0 в 16-ата минута. Димитър Илиев пропусна топката към Том, а бразилецът шутира от воле и заби кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на гостите, въпреки намесата на Томаш Черни.

Том можеше да вкара и втори гол на "армейците" в 20-ата минута, но удара му от около 30 метра прелетя над горния ляв ъгъл на вратата на ЦСКА. В 27-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко, тъй като бе изгонен Венцислав Василев, фаулирал откъсващия се Румен Трифонов.

Маркиньос стреля от последвалия пряк свободен удар, но прати топката право в тялото на Черни. Гостите, въпреки намаления си състав, удариха греда в 40-ата минута чрез Кировски, но гол не падна до края на полувремето.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Валентин Илиев все пак изравни. Емил Гъргоров центрира от фаул, Менди стреля с глава, но намери левия стълб, топката мина зад гърба на Божидар Митрев, а дебнещият капитан на "червените" Илиев реализира за крайното 1:1. В другия мач, който се игра днес, Черноморец Бургас спечели с 3:2 при гостуването на Пирин Гоце Делчев.