Внимание! Масово обират магазини и пазари

Крими

25-08-2013, 13:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Млади крадци разбиха павилион за закуски. Мъж пробва да се измъкне, без да плаща. Опразниха и два селски магазина

Досъдебно производство е образувано срещу двама млади мъже, заловени в момент на кражба.

Обирджиите разбили металната решетка на павилион за закуски на зеленчуковия пазар в Първомай в събота. Те обаче били забелязани и на място незабавно е изпратен полицейски екип, който задържал двама младежи, които тъкмо се канели да изнесат кафе машина, закуски и пакетирани храни на обща стойност около 200 лева.

Започнала е и предварителна проверка срещу 52-годишен мъж от Смолян, магазин. Той е задържан вчера след касовата зона на хипермаркет на ул. "Райко Даскалов" в Пловдив с хранителни продукти на стойност около 16 лева, които не бил платил.

Кражби са извършени по едно и също време и от два търговски обекта на територията на РУП – Раковски. По първоначални данни в петък срещу събота неизвестни извършители разбили входни метални врати на два хранителни магазина – в село Бабек и в село Свежен. В единия случай са откраднати 5 стека с цигари от различни марки и неустановено количество колбаси на обща стойност около 1500 лева. Във втория случай крадците са взели 15 стека с цигари, алкохол и колбаси на обща стойност около 2000 лева.