Алоизмамници със супер удар: Старец им даде 11 хиляди

Крими

25-08-2013, 14:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

77-годишният мъж се вързал на менте сценарий по класическата схема катастрофа със загинал

77-годишен старец се хвана на класическата измама на телефонни терористи и им даде 11 000 лв., за да измъкнат негов близък от ареста след "катастрофа с жертва".

Възрастният мъж се обадил в полицията вчера през деня след като разбрал, че е излъган, и разказал на униформените за случая.

Измаменият старец получил обаждането на стационарен телефон в жилището му в к-с "Славейков". Измамниците бързо го омотали и той им предал парите.

75-годишна жена от същия комплекс се хванала на абсолютно същата измама, но се разделила с по-скромната сума от 1300 лв., съобщиха още от полицията.

Въпреки многобройните и чести случаи на ужилени пенсионери и непрекъснатата информация по темата, възрастните хора продължават да се ловят на сценариите на ало измамниците. 

От полицията призовават хората да бъдат по-мнителни и да не се доверяват на непознати, които им искат пари по телефона.

Междувременно 23-годишен мъж от Севлиево бе закопчан за това, че работел като преносител на пари, които били взети от поредна жертва на алоизмамници. Излъганият бил омотан в другата класическа схема на телефонните мошеници - за пострадал от тежко заболяване близък роднина.