Контрите ще се броят през септември!

Червени се напъват да организират нещо като митинг в подкрепа на правителството на Орешарски

 

Протестната вълна в София ще се обърне през септември. Правителството на Пламен Орешарски ще получи мощна подкрепа от многохиляден червен митинг. Информацията е въз основа на източници от "Позитано" 20. От структурите в страната искали БСП да влезе в новия политически сезон с грандиозен митинг.

За митинг са настояли и симпатизанти от Силистра, Бургас, Кърджали, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Велико Търново и др.
По предварителни данни само от Южна България червените щели да съберат близо 10 000 души. Една от най-предлаганите дати била 9 септември. От години социалистите отбелязват този ден с поклонение пред Братската могила в София и събор в местността Копривките до Пловдив, известна като Малката Бузлуджа.

"Обмисляме предложенията, но все още нямаме решение за подобен митинг" уточнява секретарят на Изпълнителното бюро на БСП, Катя Николова и допълва, че в централата са получени десетки писма: "Телефонът ми не спира да звъни. От цялата страна идват предложения за мащабно мероприятие, с което ясно да се декларира подкрепата за правителството".
Нейни колеги пък припомниха, че соцлидерът Сергей Станишев веднъж вече спря подобно искане на своите, които призоваха "Позитано" 20 да премести Бузлуджанския събор на жълтите павета, за да не бъде обвинена БСП в провокиране на напрежение.


Изпълнителното бюро на червените се събира след кратката ваканция на 27 август. Тогава ще стане ясно дали исканията за митинг ще получат карт бланж и от соцлидера.

Междувременно продължава обиколката на контрапротестиращите в страната. Тя е в отговор на "Орешарски марш", който на 18 август стигна крайната си цел - "Евксиноград".

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен