Ботев се измъчи, но удари Славия с 3:2 (СНИМКИ)

Спорт

25-08-2013, 17:41

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Домовчийски се контузи, Курдов и Да Силва бележат за белите, а Ромарио, Неделев и Иршак са точни за канарите

Ботев (Пд) се измъчи, но все пак стигна до важна победа над Славия с 3:2 в мач от 6-ия кръг на „А“ група. По този начин канарите избязоха поне за 24 часа на второ място във временното класиране. Жълто-черните имат 13 точки, а Литекс е трети с 11, но и мач по-малко (срещу Любимец). Ромарио, Неделев и Иршак донесоха с головете си успеха на пловдивчани.

Ето как се разви двубоят по минути:

Стартовите състави на двата тима:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Адам СТАХОВЯК, Йордан ХРИСТОВ, Сивард СПРОКЕЛ, Бобан ГРЪНЧАРОВ, Артур ЕНРИКЕ, Томаш ИРШАК, Абел АНИСЕ, Мариян ОГНЯНОВ, Тодоро НЕДЕЛЕВ, Ромарио КОРТЗОРГ, Валери ДОМОВЧИЙСКИ

Старши треньор: Станимир СТОИЛОВ

СЛАВИЯ: Стефано КУНЧЕВ, Радослав ДИМИТРОВ, Живко ЖЕЛЕВ, Стефан ВЕЛКОВ, Димо АТАНАСОВ, Богомил ХРИСТОВ, Милен ВАСИЛЕВ, Олег ШАЛАЕВ, Атанас КУРДОВ, Радослав ВАСИЛЕВ

Старши треньор: Асен БУКАРЕВ

Около 5 000 зрители са заели места на стадион "Христо Ботев".

НАЧАЛО НА МАЧА

В сектора за гости има 20-ина привърженици на Славия

4' Първи корнер за Ботев. Неделев центрира към пеналта, където Грънчаров бе оставен непокрит, но Стефано Кунчев спаси удара му. При следващия ъглов удар отново Кунчев отразява изстрел на македонския защитник на Ботев.

6' Пореден фаул пред вратата на Славия. Иршак центрира, този път Анисе бе най-близо до съприкосновение с нея, но тя мина на сантиметри от страничната греда.

12' Принудителна смяна за Ботев. Терена напуска контузеният Валери Домовчийски, а на негово място влиза Станислав Костов.

17' 0:1 за Славия! Груба грешка на левия бек на Ботев Артур Енрике позволи на Атанас Курдов да излезе сам срещу Адам Стаховяк и да отбележи първия гол в срещата.

21' ГОООООООООООООООООЛ 1:1! Ромарио изравнява резултата в срещата. Той си поведе топката с гърди и с плътен изстрел с десния крак от 12-13 метра я прати в мрежата.

32' Отлично спасяване на Стаховяк след удар на Галин Иванов в наказателното поле на Ботев.

34' ГООООО-О-О-О-Л за Ботев! Мариян Огнянов изведе Тодор Неделев в чиста позиция. Халфът си пое топката и с левия крак я прати покрай плонжа на Стефано Кунчев за 2:1.

40' Нова опасна атака за Ботев. Артур Енрике подаде към Огнянов, който пък с пета пусна топката опасно към Ромарио. Голмайсторът на Ботев отправи веднага силен удар, но за късмет на Кунчев, той не попадна в очертанията на вратата.

42' Удар на Мариян Огнянов от фаул, топката минава на сантиметри от вратата на Славия.

45' Две минути добавено време на първата част.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

49' Удар на Иршак малко преди границата на наказателното поле, Кунчев обаче успява да улови.

50' Пробив на Неделев от дясно. Капитанът на Ботев пусна пас към Костов, който обаче не успя да стигне до топката и да отправи удар.

52' Нова отлична намеса на Адам Стаховяк, който боксира и изчиства топката от неговата врата.

56' Пропуск за Славия. Галин Иванов проби по левия фланг и навлезе опасно в наказателното поле на Ботев. Вместо да шутира обаче играчът на белите реши да центрира топката, но нямаше кой от съотборниците му да я засече около точката за изпълнение на дузпа.

59' Силен далечен удар на Неделев попадна право в ръцете на Кунчев.

60' Втора смяна в състава на Ботев. Излиза Мариян Огнянов, на негово място влиза Георги Сърмов.

64' Гол за Славия - 2:2. Галин Иванов проби отляво и центрира по земя в наказателното поле. Там вратарят Стаховяк не успя да пресече паса и топката попадна в Да Силва, който с десния крак на празна врата я прати в мрежата.

64' Ромарио опитва удар от далечна дистанция, но топката минава на метри от вратата.

67' Удар на Неделев и рикошет в главата на Богомил Христов. Топката излиза в корнер, а футболистът на Славия остана да лежи на тревата.

69' Трета последна смяна в състава на Славия. Излиза Богомил Христов, в игра Янко Сандански.

72' Пропуск за Славия. Силен удар на Невеш, вратарят на домакините Адам Стаховяк избива в ъглов удар.

73' Трета смяна в състава на Ботев. Излиза Ромарио, в игра до края на мача Луис Педро.

75' Невероятен пропуск на Станислав Костов! Иршак центрира от дясно, а Костов засича с глава от 5-6 метра, но право в тялото на Стефано Кунчев.

80' ГОООООООООООООООООЛ 3:2! Ботев отново повежда в резултата. Томаш Иршак направи перфектно двойно подаване с Педро, изскочи сам срещу вратаря Кунчев и с десния крак шутира покрай него в мрежата.

90' Съдията дава 3 минути добавено време.

90+2' Уникален пропуск на Луис Педро. нападателят на Ботев остана сам срещу Кунчев, но шутира несериозно в аут.

КРАЙ НА МАЧА!