Пловдивчанка навъртя 80 лв. за 5 часа на "синя зона"

Мисия Пловдив

27-08-2013, 08:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жената била глобена, тъй като не изписала целия регистрационен номер на автомобила си

Пловдивчанка олекна с 80 лв. за 5 часа паркинг в „синя зона” заради пропуски в системата за заплащане чрез SMS.

Въпреки че Любомира Манчева изпратила цели 5 съобщения, за да остави колата си на ул. „Антим I”, автомобилът й бил заскобен, а накрая откаран на наказателен паркинг. Случката е от 22 август, а освен астрономическата сума, Манчева трябва да плаща и за нова гума, тъй като тя била спукана по време на репатрирането на колата.

Жената била глобена, тъй като не изписала целия регистрационен номер на автомобила си, посочва вестник "Новинар".

Страните, в които е най-скъпо да имаш кола

Целият проблем обаче идва от дефектната система за отчитане на плащането, която вместо да уведоми клиента, че е допуснал грешка, му връща SMS с текст: “Вие успешно заплатихте престой на автомобил с регистрационен номер... Благодарим ви”. Така паркиралият си мисли, че всичко е наред, докато не бъде неприятно изненадан.

Потърпевшата разказа, че оставила колата си в 12.20 часа в петък. Потърсила служител на „синя зона”, за да плати с талон, но никой не се появил повече от 10 минути и Манчева все пак пуснала SMS, въпреки че знаела, че системата прави проблеми.

Последният, пети SMS, бил изпратен в 17 часа, тъй като след 17.30 паркингът става безплатен. Жената била доста неприятно изненадана, когато не открила колата си и трябвало да я вземе от неосветения наказателен паркинг в 22 часа с 11-годишния си син.