Ще се пускаме по канадски аквапарк

Мисия Добрич

27-08-2013, 10:30

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Правят и литературен ресторант "Ханът на Сарандовица"

За  лято 2014 година в Албена е предвидено да бъде пуснат в експлоатация  аквапарк с над 600 м пързалки. Той ще бъде разположен в пространството между Вариете „Албена” и хотел „Ралица”. За разлика от останалите пързалки, монтирани у нас, които са турски, аквапаркът в Албена ще бъде внесен от Канада, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на комплекса Красимир Станев.

През следващата година врати ще отвори и първия у нас литературен ресторант "Ханът на Сарандовица". Той ще представя в малка експозиция, направена съвместно с Къщата-музей на Йовков в Добрич вещи от бита на Певеца на Добруджа, както и произведенията му - преведени на 9 езика. Менюто, което ще се предлага, ще е изцяло българска и добруджанска кухня, заяви бизнес консултантът на комплекса Виктория Бисерова.

 

Предвидено е  реновирането на няколко хотела, като пълна реконструкция се планира на хотел "Хан Кардам".  Идеята е там да покажем величието на България - това, че тук на тези земи е обработвано първото злато в света, тракийските съкровища, които не могат да се видят в нито един от големите музей по света. Наред с това ще покажем и българската армия, която е спряла не едно и две племена, както и източната и западната империи и е помогнала за установяването на България тук в тези плодородни земи, заяви Красимир Станев.

От догодина на туристите ще се предлагат тематични се кулинарни седмици - на черешата, на крушата, на гроздето и други, в които именити кулинари от страната и чужбина ще майсторят вкусотии, допълни зам.-директорът по експлоатация Христо Пенев.