Базел купува Неделев, дават 2.5 млн. на Ботев още довечера

Лудогорец може да реши съдбата на...Тодор Неделев! Най-близо до новоизлюпения национал е не Тотнъм, не Мотнъм, а... Базел, който довечера посреща лудогорци в реванш от плейофа на Шампионската лига, пише пратеникът на "7 дни спорт" в Швейцария.

Швейцарците са набелязали пловдивчанина за заместник на Валентин Щокер. Капитанът на домакините днес ще изиграе последния си мач за тима. Очаква се до четвъртък Щокер да бъде продаден на Шалке. Немците предлагат за него 10 милиона евро. Базел обаче иска 12. Все пак разликата е такава, че двата тима най-вероятно ще се договорят. Ако това се случи, а Базел отстрани Лудогорец, шампионите на Швейцария ще платят на момента 2,5 милиона евро за Неделев.

Сделката е коментирана с хора от Пловдив още преди две седмици. Тогава с тази цел в България е бил Петър Александров. Той е ходил под тепетата да разговаря с управата на пловдивчани и да договори подробностите. Точно това е причината шефовете на Ботев да организират паралелни преговори с Тотнъм, за да вдигнат цената на Неделев. На опашката са и други претенденти за него, но Базел е единственият тим, готов на момента да брои 2,5 милиона евро. Това стана ясно в Швейцария по време на вечерната тренировка на Лудогорец. На нея присъстваха и хора, които водят преговорите с Шалке. Те се интересуваха и как вървят нещата с Неделев и има ли друг клуб, обявил готовност да плати пари за него.

Петър Александров е разговарял в Пловдив и с бащата на Неделев, както и с човека, който държи 20 процента от правата му. Андрей Павлов, който е откривателят на Неделев, е бил категоричен, че той ще се съгласи с всяко предложение, което Ботев приеме. Това отваря сериозно вратите на Неделев към Швейцария.