Откриха 21-ото изложение "Селското стопанство и всичко за него" /СНИМКИ/

Мисия Добрич

27-08-2013, 12:05

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Изложението в Добрич - символ на модерно земеделие

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, кметът на Добрич Детелина Николова и Звезделина Иванова, директор на Добрички панаир прерязаха лентата на международния панаир "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич.

 Нарастващият интерес към изложението „Селското стопанство и всичко за него" показва, че отрасълът е приоритет в развитието на икономиката на България, заяви в приветствието си кметът Детелина Николова. Тя заяви, че изложението е символ на модерното селско стопанство, притегателен център за агрофирми и търговци от България и чужбина. Този утвърден форум на селскостопанския бизнес се превърна в център за обсъждане на съвременните предизвикателства и тенденции в развитието на отрасъла в Европейския съюз, за обмен на информация и за установяване на контакти между производители и представители на науката, допълни още  Николова.

По-късно зам.-министър Явор Гечев се включи и участва в кръгла маса на тема „Предизвикателства пред Общата селскостопанска политика 2014-2020 г.".

 

160 фирми от страната и чужбина участват в  Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него". 37 фирми се включват за първи път в изложението. Освен едрогабаритната техника и селскостопански прикачен инвентар, посетителите ще имат възможност да се запознаят с кредитните линии за финансиране на 4 банки, както и с най-новите тенденции в автомобилостроенето на 5-ма представители от бранша. Над 15 държави излагат своята продукция чрез представителствата си в нашата страна, директно със свои щандове участват още 2 украински и по една румънска, сръбска и турска фирми. Добрич и региона се представя от 24 фирми.

Гала вечерята е на 27 август от 19.30 часа в ресторант "Летен театър". Тогава ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир - за български производител и за търговско представителство.