Още тази седмица може да започне военна интервенция срещу Сирия

Руският президент Владимир Путин е информирал в телефонен разговор британския премиер Дейвид Камерън, че все още не са открити доказателства за използване на химически оръжия в Сирия

Камерън е настоял, че „са останали малко съмнения" относно това дали режимът на Асад е извършил химическа атака.

Разговорите между премиера Камерън и международни лидери, включително американският президент Барак Обама, ще продължат и всяка военна интервенция, която бъде съгласувана, може да започне още в рамките на тази седмица, подчертаха британски правителствени източници.

Кораби на Кралските Военноморски сили на Великобритания се подготвят да вземат участие в евентуална серия от атаки с крилати ракети срещу Сирия, заедно със САЩ, след като военни командири финализираха списък с потенциални цели.

Сътрудничеството на Дамаск в разследването за евентуална употреба на химически оръжия е достатъчно, заявиха високопоставени източници от ООН.

Президентът Барак Обама трябва да се консултира с Конгреса преди да предприеме действия срещу Сирия, заявиха източници от Капитолия.

Американският президент все пак ще се срещне с Владимир Путин на предстоящата среща на Г20. Наскоро се появиха спекулации, че двамата политици могат да не се срещнат заради различните позиции на Белия дом и Кремъл за кризата в Сирия.