До 4 октомври се приемат творбите за поетичния конкурс "Веселин Ханчев"

Стара Загора Лайф

27-08-2013, 14:44

Снимка:

Библиотека Родина

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Конкурсът "Веселин Ханчев" се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев"

Тази есен Стара Загора ще бъде за 30-ти път домакин на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев". Националният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора.
Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към датата на отчитане на конкурса, които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години. Присъждат се три награди, като първата е издаване на самостоятелна стихосбирка и връчване на приза Златното яйце; втора и трета награди са парични премии. Присъждат се и поощрения.
Отчитането на резултатите от Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 1 ноември 2013 г.(петък).
Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по електронна поща или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника, не по-късно от 4 октомври 2013 г. включително, на посочените адреси:

Библиотека "Родина"
бул. "Руски" 17
6000 гр. Стара Загора
имейл: [email protected]
www.rodina-bg.org

или

Община Стара Загора
отдел "Култура и туризъм"
бул. "Цар Симеон Велики" 107
6000 гр. Стара ЗагораСнимка на Деня

Щрихи от Плевен