Мъри пред SL: Какъв Левски, имам договор с Ботев

Спорт

27-08-2013, 17:16

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

"Винаги търся грешките в моя отбор", призна Стоилов

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов даде интервю пред Spotline.bg. Мъри говори за двубоите на "канарчетата"  от отминалата европейска кампания,както и за мачовете от "А" група.  Споделя тревогите си за предстоящия мач от шампионата в София срещу ЦСКА. Говори съвсем малко за  Левски.  Обяснява своята футболна философия за решаване на проблемите в своя отбор. Коментира представянето на Лудогорец в досегашнитге европейски срещи на "зелените". Стоилов изказa своето мнение и за оставащите мачове на националния отбор.
- Мъри, вярно ли е, че искаш да станеш шампион с Ботев и след края на първенството да се завърнеш на "Герена"? - Какъв Левски?! Имам договор с Ботев за две години. Аз обичам да работя на спокойствие и да следвам нещата постепенно. Свикнал съм на различни видове натиск. Още като  поех Ботев веднага всички казаха, че целта е титлата. Няма да се уморя да повтарям,че желанието ми е нещата в Ботев да стават едно по едно. Бързо се забрави,че довчере едва ли не отборът бе във "В" група, после в "Б". В този смисъл отборът направи голям скок. Заехме челно класиране в миналия шампионат и направихме много добра европейска кампания. Сега пак искам да бъдем сред отборите които ще вземат участие в европейските турнири през следващия сезон. Ако се отвори възможност за атака на нещо повече, няма да се разсърдя.
- Доволен ли си,че последният шампионатен мач на Ботев срещу Славия завършил 3:2  за "канарчетата" бе оспорван? - Моята футболна философия е да играя в конкурентна обстановка. Само така се израства и върви нагоре. От друга страна обаче разбиранията ми за футбола са и да виждам проблемите в собствения си отбор. В два поредни мача в Пловдив допускаме по два гола. Имам предвид и мача с Любимец който изгубихме. За мен това е непростимо. Ще трябва да работим върху това да не допсукаме евтини голове.
- Предстои ви мач с ЦСКА в София. Как виждаш нещата в този двубой? - Ако не работим върху оправяне на грешките в защита ще загубим от ЦСКА.
- Да, но Стойчо Младенов се оплаква,че ЦСКА не е водил нормална подготовка? - Е, вече минаха шест кръга от първенството. Това означава,че шампионата е започнал от повече от месец. За едно нормална подготовкща са нужни не повече от 20 дни. А и Стойчо събра доста опитни състезатели в отбора.Така, че ЦСКА си е сериозен кандидат за челните места. Също както и Левски. Първенството тепърва предстои да се развива.
- Лудогорец трябва ли да играе по-отворено в Базел след 2:4 в София? - Лудогорец направи страхотни мачове в предварителтната фаза на Шампионската лига. Смятам,че в Швейцария отборът от Разград има шанс да гони дори елиминиране на Базел. Всеки отбор, независимо от резултата, си вярва докрай. А и тимът според мен ще играе и за своя коефициент. Дори и да отпадне, Лудогорец ще придобие нужния опит в предстояшите мачове от Лига Европа.
- Не съжаляваш ли, че Ботев не можа да отбележи победен гол в Германия срещу Щутгарт в последната минута?- Не случайно още след първия мач казах, че е много важно да вземеш каквато и да е победа като домакин. Тогава нещата щяха да са съвсем различни. Но в крайна сметка съм доволен от представянето на моя отбор. Пак ще се повторя направихме голям скок.

 

- Завършена ли е селекцията в Ботев?

- Да, окончателно. Имаме играчи на всички постове, дори имаме футболисти за продаване.

 

- Кои футболисти?

- Не искам да продавам никой. Просто Ботев има много дълга скамейка.

 

- Кой от мачовете на националния отбор е по-важен - този в Палермо срещу Италия, или последния в София срещу Чехия? - Да не забравяме и двете гостувания на Малта и Армения. Имаме шанс да направим нещо в Италия, и в крайна сметка да стигнем до бараж. Но дори и това да не стане на националния отбор също трябва да се отдаде дължимото. Любо Пенев не само отлепи ютията ами и се стигна дотам сега да си правим сметки за бараж, че даже и за директно класиране. Така, че да сравняваш в един момент България и Италия вече е много.