Дърпат шалтера на ВиК Добрич

Мисия Добрич

27-08-2013, 17:02

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

След 10 септември пресъхват и кранчетата

Нова схема на разсрочване на задълженията за електроенергия в размер на 1,5 милиона лева поиска ВиК Добрич от ЕНЕРГО-ПРО.

 В последните няколко дни ВиК Добрич изплати частично просрочените задължения за електроенергия, но голяма част от тях, за които е подписано споразумение, остават непогасени, съобщават от електроразпределителното дружество.

Поради невъзможността на водното дружество да изпълнява договорените срокове на текущите плащания, ръководството на ВиК Добрич отправи искане за ново разсрочване на дълга от 1.5 милиона лева отсега до края на месец януари 2014 г.

В началото на седмицата ЕНЕРГО-ПРО започна поетапно изключване на захранването на обекти на ВиК Добрич, които не нарушават водоподаването на територията на областта. Графикът на изключване беше предварително съгласуван с водното дружество.

Ще се търси начин, след изключване електрозахранването на административната сграда на ВиК Добрич да остане със захранване   сървъра на диспечерския център, от който се управляват водните потоци.

     По предварителния график, след 10 септември ще започне поетапно изключване на съоръжения, които осигуряват водоподаване на зони около града, а впоследствие и на други, които снабдяват с вода градски райони.