Кой, къде, какво в Пловдив днес

Мисия Пловдив

28-08-2013, 06:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

СЕМ решава за цифровата телевизия под Тепетата

Днешният вторник ще е доста богат на културни събития. Като начало от 11:00 ч.  в Заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за "Национални есенни изложби Пловдив '2013". Там ще бъде представен проектът "Форсиране на избора" - по идея на доц. д-р Галина Лардева. Официалното му откриване ще е на 1 септември 2013 от 18:00 ч. в Балабанова къща. Организатори са: Община Пловдив, Управление Старинен Пловдив, фондация Култура и съвременност.

Съветът за електронни медии - СЕМ ще проведе изнесено работно заседание в Пловдив. Очаква се той да вземе решение за удължаване на аналоговото ефирно разпространение на някои програми до 1 ноември 2013 г. След заседанието, в 13:30 часа в Пресклуба на БТА – Пловдив, пл. Централен 1 е предвидена пресконференция за медиите.

От 15:30 ч в Градска Художествена Галерия – Пловдив също ще има пресконференция. Поводът е еднодневната изложба на част от стенописните пана за купола на българската църквата "Св. София" в Чикаго. Двамата зографи – Атанас Камешев и Ангел Китипов – са дългогодишни преподаватели в Национална Художествена Гимназия „Цанко Лавренов“ – гр. Пловдив. Те ще представят лично пред вас цялостната концепция на екипа, работил за изписването на българската църква в Чикаго. Поради необходимост паната да заминат спешно за монтаж в Чикаго, желаещите да видят изложбата ще могат да го направят единствено в работното време на Градска Художествена Галерия в четвъртък.

Довечера пък е концертът на диригента проф. Йоханес Шлефли (Швейцария) и неговите студенти съвместно с оркестъра на Държавна опера - Пловдив. Събитието е от 20:00 ч. Програмата включва: Р. Щраус – "Дон Жуан" - симфонична поема; Л. в. Бетовен - "Егмонт" - увертюра; Р. Вагнер - "Тристан и Изолда" - прелюд; Дж. Пучини - "Манон Леско" - интермецо и Й. Щраус - "Цигански барон" - ув.

Вечерта от 20:30 в лятно кино Орфей пък ще можете да гледате филма "Зрителна измама." Лентата с участието на Морган Фрийман и Уди Харелсън, се фокусира върху опитите на ФБР да арестува членовете на международната магьосническа трупа Four Horsemen, заподозрени за няколко виртуозни банкови обири в Калифорния. Това, което затруднява разследването е, че илюзионистите вършат дръзките си обири докато текат представленията им пред нищо неподозираща публика.