Фестивалът на хвърчилата в Шабла става международен

Мисия Добрич

28-08-2013, 08:40

Снимка:

facebook

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парад на хвърчилата и 'уроци по летене'

Лети, лети... Фестивал на хвърчилата

За трета поредна година, на 21 и 22 септември край Шабла ще бъде организиран Фестивал на хвърчилата, съобщават от БДЗП.

В проявата тази година ще се включат и чуждестранни участници. Оригинални модели хвърчила, собствена изработка ще демонстрират участници от България, Италия, Турция, Румъния, Литва, Индия.

Програмата включва състезания с хвърчила за малки и големи, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила, както и работилница за хвърчила на място.

Съпътстващата програма на фестивала също ще бъде богата – представления на детски танцови и театрални състави от района, кулинарно шоу с Ути Бъчваров, визуален графити проект „Фар Шабла - Графити` 2013“. Предвидени са още екскурзии за наблюдение на птици, изложба на селектираните фотографии от фотопленера „Фестивал на хвърчилата – Шабла` 2012“, приятна музика и много други забавления южно от фара на нос Шабла и в сградата на Зеления образователен център в града.

Фестивалът се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и община Шабла в рамките на проект "Опазване на зимуващата популация на червеногушата гъска в България".