Дъжд и гръмотевици днес следобед

Общество

28-08-2013, 09:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В София максималните температури ще са около 28°

Времето днес преди обяд ще бъде слънчево, но след пладне над Западна България ще вали дъжд, придружен от гръмотевични бури. По-късно през деня превалявания и гръмотевици ще има и в централната част от страната, а през нощта срещу четвъртък и в Източна България.

В североизточните райони и по Черноморието ще духа до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще са от 25°-26° в северозападните райони, където ще бъде предимно облачно и дъждовно, до 35°-36° в Югоизточна България, с предимно слънчево време, в София 28°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
По Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността преди обяд. Превалявания там се очакват през нощта, ще духа до умерен югоизточен вятър, а максимални температури ще са между 26° и 29°.

Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има значителна облачност и превалявания, главно в следобедните часове, когато ще се развият и гръмотевични бури, по мощни по старопланинското било. Западният вятър по високите части ще придобие югозападна компонента, ще бъде умерен до силен. Температурите ще останат високи – максималната на 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 16°.