Финландка стана двумилионният пътник на летището

Летовничката е на 23 години и бе придружена от приятеля си

Днес летище Бургас тържествено посрещна своя двумилионен пътник. Нейното име е Хейди – Стиина Сало. Тя пристигна със своя приятел Йере Лехтинен за едноседмична почивка в Слънчев бряг. Гостите кацнаха на бургаското летище в 10 часа с полет от Хелзинки на авиокомпания Primera Air.
Първото посещение на Хейди – Стиина Сало в България е било в Слънчев бряг през пролетта на 2010 година, а нейният приятел е тук за първи път. Двамата са заедно от осем месеца и работят на пристанището в Хелзинки.
Специалните гости бяха посрещнати от Георги Чипилски директор на летище Бургас, Евгени Врабчев зам. областен управител и Красимир Стойчев зам. кмет по бюджет, финанси, икономика и стопански дейности в община Бургас. ВИП гостите получиха много подаръци. Специално за тях беше организирана и лимузина, която ги откара до хотела в Слънчев бряг. Всички пътници от полета, с който пристигна двумилионният гост също получиха подаръци, които да им напомнят за посещението им в България.
За трета поредна година летище Бургас посреща своя двумилионен пътник, който през тази година пристигна с четири дни по-рано от миналата.