Арест в САЩ заради мнимо отвличане на американка в Бургас

Крими

28-08-2013, 17:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Поискан е откуп от 50 000 долара

Полицията арестува 18-годишния Андрей Михайлевски от Ню Джърси, САЩ, заради шега с отвлечена американка в Бургас. Срещу младежа са повдигнати обвинения в предоставянето на невярна информация на федерални служители, предаде Си Ен Ен. 
Той измислил онлайн профил с името Кейт Бриана Фултън и след това й приписал едногодишна връзка с един от съучениците си от гимназията.  През юли Михалевски се е свързал с американско посолство в Източна Европа, за да съобщи, че Кейт е била отвлечена в Бургас на 28 юни и за нея е поискан откуп от 50 000 долара. 
"Приятелят" на Кейт от гимназията, който не е бил наясно с шегата, се е обадил в България. Той имал съобщения от профила на Кейт в "Туитър", едното от които "Някой да ми помогне".  Това било достатъчно властите в България да започнат претърсване на хотелите в Бургас. 
Следите на "похитената" отвели полицаите до Михайлевски, който признал, че историята е просто шега. Наложена му е гаранция от 5000 долара, с условието, че ще използва интернет само за образователни цели./dir.bg