Две от заболелите от салмонела деца остават в болницата

Останалите шест са изписани и ще продължат лечението си в домашни условия още две седмици

Две от заболелите от салмонелоза деца от лагер в Приморско остават за лечение в "Инфекциозното отделение" на МБАЛ-Бургас, предаде радио "Фокус". 

Те остават в лечебното заведение, защото все още имат необходимост от вливания. Останалите шест деца са изписани и ще продължат лечението си в домашни условия, макар това лечение да продължи още две седмици.

Припомняме, че в края на миналата седмица със стомашно-чревни проблеми в бургаската болница постъпиха осем деца от лагер в Приморско.  Първите изследвания за причинителя бяха направени в болницата и вчера лекарите с категоричност доказаха, че става въпрос за салмонелоза. Ресторантът в лагера, в който са се хранили децата, бе запечатан от служители на Агенцията по храните. Взети са проби от храната и контакните повърхности, за да се установи източникът на заразата.

Същевремнно експерти от Регионалната здравна инспекция в Бургас също взеха микробиологични проби от персонала на заведението. Децата, обаче, са купували храни и от съседни търговски обекти, те също се проверяват.