Добро утро! Какво, къде, кога днес в Пловдив

Мисия Пловдив

29-08-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Прекрасен четвъртък!

Топло време за края на август. В Пловдив максималната температура ще бъде около 31 градуса, минималната 16.

Любопитно е, че тази вечер се отбелязва  Европейската нощ на прилепите.

Ден за матура. В 5,45 часа в Министерство на образованието и науката се генерира тестът за задължителния държавен зрелостен изпит по Български език и литература от сесия август - септември 2013 г. Ще има 8 модула по 4 варианта и 30 формулировки с по 41 въпроси.

Скалата за оценяване е същата като на майската сесия. Националните комисии по оценяване включват 129 учители и представители на висши училища. Срокът за оценяване на изпитните работи е до 10 септември 2013 г. Резултатите трябва да се обявят не по-късно от 13 септември 2013 г.

В 11 часа Драматичният театър в Пловдив дава пресконференция във връзка с пожара от миналата седмица и мерките за преодоляване на щетите. Ще присъстват представители на Министерство на културата.

Дискусионен клуб  „Експерти за развитие“  към  Областния управител започва активната си работа от 1-ви септември. Учредителина клуба са  13 души - представители на бизнес, култура, образование, здравеопазване, енергетика, архитектура и благоустройство. Новосъздаденият общ съвет ще подлага на анализ и широко обсъждане проблемите на социално – икономическото развитие на област Пловдив и ще търси партньорство с регионалните структури и браншовите организации. В 10 часа ще има брифинг по повод учредяване на Клуба.

В 10.30 часа кметът на район „Южен” Валентин Василев ще открие новоизградена спортна площадка. Мястото е между „Таврия” и ул. „Петър Васков”.