Ще има вода в Добричка област

Мисия Добрич

29-08-2013, 12:05

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Енерго-Про и ВиК Добрич се разбраха за дълга

Споразумителен протокол между „Енерго-Про“ и ВиК Добрич бе подписан в присъствието на регионалния министър Десислава Терзиева и Областния управител Недко Марчев.
      На срещата в Добрич министър Терзиева сподели, че познава ВиК- проблематиката още от 90-те години, но сега състоянието на структурата се е влошило. „Трябва да започнат спешни, резки реформи, макар и болезнени, за да не се наложи да плащаме съвсем скоро много сериозна цена. Имаме готова стратегия за развитие на ВиК сектора, която предстои да бъде приета през септември"- допълни министърът.
      В присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и на Областния управител Недко Марчев, бе подписан Споразумителен протокол между Енерго-Про и ВиК, за разсрочие на плащането на дължими суми за консумирана и незаплатена ел. енергия.
Страните се споразумяха дължимата сума в размер на 1 546 675.73 лв. да бъде изплатена в срок до 28.02.2014 г. на шест вноски, като първата от тях - 300 000 лв., трябва да се погаси до 30.09.2013 г.