И все пак - мъжете са по-склонни на изневяра

Животът

29-08-2013, 13:05

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те изпитват по-силни сексуални импулси

Мъжете са по-склонни към изневяра от жените, защото изпитват по-силни сексуални импулси, установиха психолози.

Те съобщиха, че макар мъжете и жените да са еднакво способни да устояват на изкушения, представителите на силния пол се поддават на тях по-често, защото имат по-силни желания. За целите на едно от изследванията участниците трябвало да докладват за импулсите си при среща с изкусителен, но забранен потенциален партньор от реалния живот, пише БГНЕС.

В експеримента участвали 218 американци, от които 70 мъже и 148 жени на средна възраст от 32 години. В друго изследване участниците трябвало да изпълнят задача на компютър с ограничено време за реакция, при която трябвало да изберат дали да приемат или да отхвърлят потенциални партньори.

След това учените от Тексас използвали техника, наречена дисоциация, за да разделят импулса и контрола. Във второто изследване участвали 600 ученици, от които 326 момчета и 274 момичета, които трябвало да изиграят играта избор на партньор. "И в двете изследвания мъжете се поддадоха повече на сексуалните изкушения от жените. Разликата между двата пола се дължи на факта, че мъжете изпитват по-силни импулси, а не защото упражняват по-малък контрол", съобщават учените.