Сигнал за бомба изпразни препълнения мол "Галерия" в Бургас

Стотици бяха евакуирани след анонимното обаждане за поставен взрив в търговския център

Анонимно обаждане за поставено взривно устройство изпразни за пореден път един от големите търговски центрове в Бургас. Стотици бяха евакуирани от органите на реда в ранния следобед днес. 

И към този час има полицейско присъствие, предаде репортер на BurgasUtre.bg. Групи руснаци бяха изведени, като пред търговския център ги чакаше организиран транспорт, вероятно от туроператорската фирма, с която пътуват.

Десетки други обаче са насядали в тревните площи около мола. Самият търговски център е опасан с полицейски ограждения и предупредителни ленти. 

За по-малко от 5 минути са евакуирани хилядите посетители и работещи в мола. Евакуацията е извършена професионално от служителите на  охранителното звено към търговско-развлекателния център, информират от пресцентъра на мол "Галерия".

Специално обучени за действия при подобни ситуации, те са започнали своевременното, поетапно извеждане на хората от сградата, без да допуснат паника.

В момента специализирани екипи на МВР извършват щателен оглед на общите помещения в мола, след което ще пристъпят към обстойна проверка и на отделните търговски обекти, допълват още от ръководството. 

В пиковия месец август, когато и напливът от туристи е най-голям мол Галерия отново се оказа под бомбена заплаха.

Първият сигнал за такава бе получен през пролетта. Тогава молът остана затворен за 24 часа. Съмнителни вещи или предмети не бяха намерени, нито следа от взривно устройство.