Цигански оркестър свири до среднощ на плажа за ЧРД на Деян Донков

Бургас Лайф

30-08-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Актьорът няма да празнува догодина, защото тогава прави 40 г.

До 4 ч през нощта музикантите от циганския духов оркестър "Карандила" свирили на партито за рождения ден на Деян Донков на морето, съобщи "24 часа".

Актьорът няма да празнува догодина, защото тогава прави 40 г. "Затова реших сега, на 39-ия, да вдигна голям купон", каза той.

На плажното заведение със сцена на "Градина" на Южното ни Черноморие, което наел за целта, се събрал почти целият къмпинг. "Кой заради мен, кой заради оркестъра", смее се актьорът. Дошли и негови приятели от София и Варна и го затрупали с подаръци. "Отскоро се уча да карамкайт сърф и част от тях бяха свързани точно с това. А, Радина ли? Тя си ме изненадва всеки ден с най-различни неща", каза Донков и запази в тайна какво му е подарила актрисата.

Единственото, на което цяла вечер се надявал, а не получил, било торта. "Много ми се искаше ей така някой да се е сетил да донесе, но нямаше. Но пък музиката беше уникална. "Карандила" са много по-добри и от музикантите на Горан Брегович, 10 човека цяла вечер свириха кавъри на Джеймс Браун и какво ли не. Нищо общо с чалгията, всичко свирят. Те не спират, не правят едно парче и край, а ги миксират", разказа актьорът.

Той се запознал с музикантите по време на една от церемониите по връчване на наградите "Икар" преди няколко години и решил да ги покани да озвучават партито му. Цяла вечер шумната компания се забавлявала основно пред сцената.

Деян Донков и Радина Кърджилова прекарват по традиция лятото на къмпинг "Градина". С тях е и черният лабрадор на актрисата Аксел, с който Донков често позира пред обектива на фотоапарата. Редовно им гостува и синът на актьора - Деян-младши.