„Наследници на Орфей” идват в Албена

Добрич Лайф

30-08-2013, 11:20

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Първото издание ще се състои от 3 до 12 септември

116 участници от 13 държави ще се включат в първото издание на международния музикален конкурс „Наследници на Орфей” в Албена, съобщават от пресцентъра на курорта. Проявата ще се състои от 3 до 12 септември.

 

Участниците ще се изявят в три раздела „Класическа музика”, „Фолклор” и „Поп-рок”. Ще бъдат проведени майсторски класове по пиано, клавирни дуа и триа, цигулка, виола, виолончело, камерна музика, композиция, солово пеене камерен и оперен репертоар, поп-рок и джазов вокал.

 

Председател на журито ще бъде проф. Виктор Чучков, а в състава му влизат още: проф. Ангел Станков (България), Богомил Бонев (България), Корнел Игнат (Румъния), проф. Людмила Овчинникова (Русия), проф. Тамара Поддубная (САЩ), проф. Томислав Байнов (Германия).

 

Организатори са: Съюз на концертните дейци на Руската Федерация – ЛОО, - ООО „Романтик-тревъл” – Санкт-Петербург, Русия, КК „Албена” – България. Автор, ръководител на проекта и художествен директор е Богомил Бонев, член на Съюза на концертните дейци на Руската Федерация – ЛОО и на Съюза на българските композитори. Председател на Организационния комитет е Людмила Коршун, заместник-председател на Съюза на концертните дейци на РФ – ЛОО и генерален директор на ООО „Романтик-тревъл” – СПб, Русия. Николай Коршун е координатор на Организационния комитет, цигулар, мениджър по културните проекти на ООО „Романтик-тревъл”.