Дефиле за кучета

Мисия Пловдив

30-08-2013, 12:17

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кучета от общинския приют в Пловдив отново ще дефилират в киноложка изложба

 

В дните 6-ти и 7-ми септември Пловдивското киноложко дружество отново ще бъде организатор на две Национални изложби на кучета – „Plovdiv CUP 2013 – 2”.

Програмата на събитието предвижда на добре познатата сцена в Цар-Симеоновата градина сред породистите екземпляри отново да дефилират за пловдивчани и подбрани кучета от пловдивския приют.

Бездомните кучета ще могат да бъдат одомашнени още там, на място. Припомняме, че животните ще бъдат предварително кастрирани, обезпаразитени, чипирани, с всички необходими ваксини и с надлежно попълнен ветеринарен паспорт.

На специализиран щанд в градината служители от общинския приют ще предоставят брошури с полезна информация, ще отговарят на Вашите въпроси за работата, която извършват в приюта, за манипулациите по животните, които се настаняват там, ще ви разкажат за подбраните кучета, които ще бъдат с тях на изложбата.

Надяваме се, че всяко едно от бездомните животни, които ще бъдат представени по време на поредната кампания на открито ще си тръгнат от дефилето с нов, грижовен стопанин.

По информация от регистъра за безстопанствени животни от началото на 2013 година до момента от там са одомашнени, т.е. взети за отглеждане в домашни условия,  77 кучета. Собствениците на голяма част от тях  /37 бр./ ще ги отглеждат в Пловдив, а останалите /40 бр./  извън нашия град.