6-минутна заря гърмят в Съединение

Животът

30-08-2013, 14:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът се готви за празник

Община Съединение се готви усилено за празника на града. Кулминацията на тържествата ще бъде на 5 септември от 20,30 часа на централния площад. Тогава в града ще отбележат 128 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Подготвена е пищна заря, която ще продължи близо 6 минути. Ще има 4 огневи ядра, подсилени с къртечници.

„Това е празник, с който трябва да се гордее цяла България, а не само община Съединение”, коментира кметът Георги Руменов.

Курбан за здраве, късмет и благоденствие  ще бъде даден в събота, 31 август от 11 часа в църквата Свети Атанасий. Преди това ще бъде отслужен молебен за здраве.

За тържествата на 5 септември е осигурен транспорт от селата на общината до град Съединение. Всеки желаещ да използва безплатния превоз трябва да бъде на спирката в центъра на селото в 18 часа. Автобусите тръгват в този час от селата Голям и Малък чардак, Царимир, Церетелево, Неделево, Любен, Правище, Драгомир, Найден Герово и Точиларци. От Съединение по обратния маршрут автобусите потеглят в 23,30 часа.