Футболна Стара Загора ликува

Спорт

30-08-2013, 23:13

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

На свой терен Берое победи Нефтохимик само с 8 души!

7-и кръг започна зрелищно със сбиване на двама беройци, изпусната дузпа и три червени картона. Драма, зрелище, странен, необикновен и непознат досега мач беляза началото на 7-ия кръг. Мачът между Берое и Нефтохимик остави зрители и фенове със зяпнали уста. И всичко това защото Берое постигна първа победа в последните си 6 мача с 8 човека срещу 11 от Нефтохимик.
С успеха с 2:0 момчетата на Петър Хубчев успяха да се изкачат до 6-ата позиция в класирането, докато бургазлии паднаха с една позиция и вече са девети.
Двубоят започна шоково за Нефтохимик, след като стражът им фаулира капитана на Берое и реферът отсъди дузпа. Андонов обаче изпусна да вкара. Страховито начало на мача за Нефтохимик. Хашев и Йошев допуснаха непростима грешка в своето наказателно поле и се наложи стражът Евгени Караманов да фаулира Георги Андонов. За това вратарят на бургазлии получи жълт картон, а Берое - правото да изпълни дузпа. Зад топката застана капитанът на "заралии", който обаче пропусна да вкара и стреля в аут. Шанс за Нефтохимик в 8-ата минута, Петър Димитров обаче отправи твърде слаб удар по посока вратата на Караджов. Минутата е 11-а, играч на гостите центрира към Димитров, той обаче не успя да засече. Към 25-ата минута липсват интересни голови сиатуации пред двете врати, играта се води предимно в центъра на терена.
Минутата е 34-а, а Берое най-накрая разбива каръка и головата суша. Венци Христов успява да превземе вратата на Караманов за 1:0. Елио Мартинс го изведе отляво в пеналта и националът с прецизен удар откри резултата! В 37-ата минута Петър Димитров стреля силно по диагонала,
но Караджов бе на мястото си и спаси. Нападателят центрира отново, но нямаше съотборник, който да засече. Последва изстрел на Мартинс след центриране на Каядо, но Караманов се намеси добре. Така до 43-ата минута, когато Берое удвои преднината си в двубоя. Венци Христов излезе сам срещу Караманов, той отрази удара, но топката попадна у Елио Мартинс, който отблизо не губи време и наказа стража на гостите - 2:0.
Още за развитието на двубоя и развръзката четете тук.