Дъщерята на Петър Стоянов Фани: Не казвам кой е баща ми

Животът

31-08-2013, 09:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

23-годишната госпожица учи в престижен университет в Лондон

За дъщерята на президента Петър Стоянов Фани се знае малко, когато баща й беше държавен глава на България, тя все още е била твърде малка. Сега обаче е 23-годишна и следва своя път, надявяйки се да се реализира в родината си или другаде по света, но непременно помагайки на хората.

Когато бях на 6 години и баща ми току що бе избран за президент, звънна телефона у дома, аз вдигнах и един човек потърси баща ми на английски, спомня си Фани в интервю за “Преса”. Поговорихме и след това разбрах, че съм беседвала с действащия президент на Турция, допълва тя спомена си.

Фани споделя, че учи магистратура в “Лондон скуул ъф икономикс” и се е насочила към право, антропология и социология като свои специалности. Тя се надява, че след това ще се върне в България и ще работи с деца и възрастни хора, като цяло, нещо свързано със соицологията.

Бих отишла да работя с деца и в Афганистан, Беларус, в Африка, казва още Фани. Според нея е важно човек да прави нещо, което да му дава удовлетвореност, че помага на другите.

Аз никога не обяснявам кой е баща ми, макар много да се гордея с него, твърди младата госпожица. Тя разказа и как нейни пирятелки и познати в Лондон, след като са научили, че баща й е президент, са я питали дали не е шеф на известната компания “Булгари” и дори дали не е крал на Молдова.

Фани Стоянова определя като много ценен момент в живота си запознанството си с Челси Клинтън, която посети България заедно с баща си. Тя цитира думите на дъщерята на американския президент: “Това е най-ценното качество в живота – да си силен, да знаеш кой си и да не им обръщаш внимание.Винаги ще има някой, който ще ти каже нещо лошо, но когато си си създал твърд характер, ще ти помага в живота”.