Мъри: Вече търсим създаването на следващия Неделев

Спорт

31-08-2013, 10:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Загубата е голяма за всички, Тошко е добър реализатор и подавач, каза треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев Станимир Стоилов не скри разочарованието си, че след няколко месеца ще трябва да се раздели с един от основните си футболисти – Тодор Неделев.

Ето какво каза Мъри на днешната си пресконференция.

„На този етап има футболисти, които да стигнат на нивото на Тошко. Той е един от основните ни играчи – и реализатор и подавач и всичко. Знам, че загубата е голяма за всички, но трябва да се опитаме да я компенсираме по най-добрия начин и същевременно да започнем да търсим създаването на следващия Тошко Неделев. Това е ангажиментът на всички – да развиваааме следващите млади и талантливи футболисти”.

Мъри уточни, че бразилецът Вандер Виейра напредва с подготовката, но до последния момент ще преценява дали да го включи в групата за утрешното гостуване на ЦСКА. Иван Цветков все още не е готов.

„Имам ясна представа от тима на ЦСКА. Според мен те набраха скорост и в последния домакински мач играха много силно. Вече от месец и половина тренират и се подготвят заедно. Не мога обаче да гадая как ще се развие мачът”, каза още наставникът на канарите.