Септември пристига слънчев. Между 26 и 31 градуса ни очакват утре

Региони

31-08-2013, 17:05

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През нощта ще бъде ясно и тихо, сутринта - хладно. 
През първия септемврийски ден ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над планинските райони, но без валеж. Максимални температури - между 26 и 31 градуса, в София 26. Такава е прогнозата на Анастасия Стойчева, дежурен синоптик при Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури по крайбрежието ще са близки до температурата на морската вода: 25 - 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече купеста облачност след пладне над Родопите. Само по най-високите части ще духа слаб, през втората половина от деня и умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра: 11 - 12 градуса.
В понеделник ще преобладава слънчево време, в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. По- късно от северозапад ще започне заоблачаване и през нощта ще проникне хладен хладен въздух. На отделни места ще превали слаб дъжд. Във вторник ще бъде ветровито, особено в Северна България; облачността ще е променлива, по-значителна над източните райони, почи без валежи. Температурите ще се понижат с 3-5 градуса. В сряда ще е хладно, предимно слънчево; вятърът ще отслабне.