СДС сдаде половината от бастиона си

Политика

01-09-2013, 09:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Партията трябва да се изнесе от част от централата си

СДС ще се раздели с половината от емблематичната си централа на ул."Раковски" 134.

След като не успяха да влязат в парламента след вота, сега пък сините най-вероятно ще върнат на държавата първите три от шестте си етажа, съобщи в. "Монитор". По закон областната управа трябва да осигури помещения на партиите, които на парламентарен вот са изкарали над 1 процент от вота, а държавата да им изплаща субсидия. Въпреки че СДС заедно с коалиционните си партньори от 4 партии спечели едва 1,37%, ще остане в централата си по силата на договор с областната управа, чийто срок изтича чак през 2015 г., и заради факта, че има представител в Европарламента.

Заради ограничените финанси с които разполагат обаче, сините ще трябва да освободят част от етажите, за да пестят от наем.

Въпреки че СДС още не е опразнило помещенията, вече има мераклия за освободените офиси. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято формация също не успя да се вреди до НС, но премина бариерата от 1%, е заявил желанието си пред областната управа да се нанесе на "Раковски" 134. Софийският губернатор Росен Малинов му е отказал именно заради договора до 2015 година, който е сключен със сините. Областната управа ще предложи на националистите на Симеонов помещения срещу Съдебната палата в бившия Търговски дом. Тъй като обаче офисите там са в окаяно състояние, от НФСБ трябва да изчакат ремонта и след края му ще минат на оглед, за да кажат дали са съгласни да се нанесат.

Партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите", също е заявила желание да спести от наем и да се изнесе от централата си на ул. "Г. Бенковски".