Седмицата: Бабо Мравке, где така...?

Хороскоп

01-09-2013, 15:37

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина за периода 2-8 септември

Първата седмица на септември, обичайно ни връща към ежедневието и деловите ангажимeнти. Астрологичната картина през периода ще ни съдейства да извършим този преход плавно и качествено. Последната лунна фаза ще ни осигури възможност да завършим започнатото, да отстраним стари пропуски и да удволетворим поети задължения преди новолунието в четвъртък. А енергията на земните знаци активирана от Слънцето и Меркурий в Дева и Плутон в Козирог, с хармоничната подкрепа на Сатурн ще ни помага да си съставим обмислени преценки и реалистични планове. На помощ ще ни дойдат съветите на по-възрастните и опитните. Дори без тяхната пряка намеса обаче няма да ни липсват практичността и разсъдливостта, които са ни нужни в момента. Седмицата е подходяща за обучение и оформяне на важни документи. Подписването на договори обаче и стартирането на значими дългосрочни проекти е разумно да насрочим за края на периода, за да им осигурим подкрепящата енергия на новолунието.

Разбира се идеални ситуации няма, особено в интензивните времена, в които живеем. Напрежението през тази седмица ще произтича от конфликтния обмен между Марс и Сатурн, което ще достигне пика си на 8-9 септември. Той ще внася нарастваща острота както в личните така и в международните отношения, а войнствената природа на двете планети обуславя въоръжените стълкновения и жестоките конфликти, като средство за разрешаване на разногласия. Дипломатическите средства, като начин за решаване на спорни ситуации не са сред инструментариума на нито на Марс, нито на Сатурн, напротив - те обикновено си служат с натиск и принуда. Така все по-често вероятно ще се изправяме пред ситуации, които ще блокират осъществяването на желанията и намеренията ни, което ще поражда раздразнение, гняв и агресия. Обичайно в такъв момент провалът на личните амбиции става трудно поносим, което ни тласка към използването на не съвсем приемливи средства за постигането на целите ни. Законните начини за решаването на проблемите обаче, както и здравословната предпазливост, със сигурност ще ни осигурят ако не по- добър, то поне по-безопасен и сигурен резултат. Авантюри и бут срещу правилата и могат да си позволят само родените войни, за които участието в битката е по-важно от резултата, които могат да приемат и победата, и поражението с еднакво достойнство, знаят цената на загубата и са готови да я платят.

През седмицата не са изключени и проблеми във финансовата сфера, които ще бъдат индикирани още в понеделник. Те могат да бъдат проявени като непредвидени разходи, загуби или неудачни инвестиции. На помощ ни идва типичната за земните знаци практичност, затова се постарайте да изразходвате разумно средствата си, а по възможност да правите икономии. Сега е по-мъдро да ограничим покупките и да си създадем стабилен резерв, за да се чувстваме материално и социално защитени в бъдеще. новолунието в четвъртък е подходящ момент да си пожелаем повече практичност и стабилен фундамент. Успех!