ЦСКА спря Ботев към върха след 0:0 на "Армията" (СНИМКИ)

Спорт

01-09-2013, 19:43

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Реферът отмени гол на канарите, не даде дузпа за домакините и изгони пресилено защитника Джаксън Менди

ЦСКА не позволи на Ботев да изскочи на първо място във временното класиране, след като удържа 0:0 в дербито на 7-ия кръг в „А” група. По този начин армейците продължиха серията си без допуснат гол във вратата пред своя публика от началото на сезона.

Ето как се разви мачът по минути.

Стартовите състави на двата отбора:

ЦСКА: Черни; Апостол Попов, Валентин Илиев, Менди, Милисавлевич; Дюлгеров, Янчев, Чочев; Косоко, Марсиньо; Гъргоров

БОТЕВ: Стаховяк; Йордан Христов, Спрокел, Грънчаров, Веселин Минев; Галчев, Иршак; Неделев, Огнянов, Ромарио; Анисе

НАЧАЛО НА МАЧА

Над 1000 бултраси са зaели местата си в сектора за гости на стадион "Българска армия".

8' Атака на Ботев по дясното крило чрез Христов, който се опита на два пъти да намери свой съотборник, но защитата на ЦСКА избиваше. Атаката завърши с удар на Галчев, като топката не попадна в очертанията на вратата.

12' Удар на Неделев, от около 30 метра, рикошира в крак на защитник на ЦСКА.

16' Отлична игра на зашитниците на Ботев. Канарчетата не позволяват на червените да стигнат до вратата на Стаховяк.

22' Сериозен пропуск на ЦСКА. Грешен пас в средата на терена доведе до първа опасност пред вратата на Стаховяк. Чочев стреля от границата на наказателното поле, но Стаховяк избива в корнер. След неговото изпълнение топката рикошира в няколко футболисти и премина опасно на педя от гредата на вратата, пазена от Стаховяк.

27' Съмнения за дузпа за ЦСКА. Мариян Огнянов изблъсква в наказателното поле Валентин Илиев, но съдията Станислав Тодоров дава знак играта да продължи.

29' Отмнен гол на Ботев. Огнянов центрира към Анисе, който остава сам срещу вратаря Черни и праща топката в мрежата. Реферът вдига засада, но от повторенията се вижда, че Анисе е на една линия с последния в отбраната на ЦСКА..

32' Мариян Огнянов изпуска най-чистото положение за канарчетата до този момент. Неделев изведе седмицата ни в полето на гостите сам срещу Черни, но той не успя да бие добре.

42' Христов извежда Неделев по десния франг. Халфът отправи силен удар, но топката срещна страничната мрежа на вратата на червените.

46' Фаул за ЦСКА пред вратата на Ботев. Марсиньо стреля технично над стената, Стаховяк спасява и избива в корнер

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

55' Втори невероятен пропуск на ЦСКА в мача. Марсиньо извежда Гъргоров сам срещу вратаря Стаховяк, но нисичкият нападател шутира силно над напречната греда.

61' Атака на Ботев чрез Ромарио от ляво. Холандецът преодоля защитник в червено и стреля, но топката минава на сантиметри от вратата на Черни.

63' Първи сериозен пропуск за Ботев. Йордан Христов центрира отдясно към наказателното поле, където Огнянов засече мощно с крак, но право в тялото на Черни.

66' Вальо Илиев извършва фаул срещу Анисе. Ботев изпълнява заучено положение чрез Галчев и Минев, но топката излиза в аут.

76' Първа смяна и в Ботев. Излиза Ромарио, в игра Педро.

80' Далечен удар на Йордан Христов право в ръцете на Черни.

81' Пропуск за ЦСКА. Марсиньо центрира отдясно, а чочев засече с глава, но малко над напречната греда.

82' Многоходова атака за Ботев. В крайна сметка топката попада в Неделев, който опитва мигновенен изстрел, но тя не попада в очертанията на вратата.

84' Втора смяна в състава на Ботев. В игра влиза Станислав Костов, на мястото на Тодор Неделев.

90' Три минути добавено време

90+2 Втори жълт картон на Джаксън Менди! Защитникът на ЦСКА е съборен от Спрокел в наказателното поле и иска дузпа. Съдията Станислав Тодоров обаче го гони заради отправените реплики срещу него.

КРАЙ НА МАЧА