Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

02-09-2013, 06:18

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сутринта времето ще е тихо, следобед идва бурен вятър

Добро утро, Пловдив! Днес преди обяд времето ще е слънчево, а вятърът - все още слаб. По-късно през деня обаче той чувствително ще се усили в източната част на страната и Тракийската низина. Ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Температурите през деня ще останат без съществена промяна, на повечето места между 27° и 32°. Едва през нощта ще започне да прониква малко по-хладен въздух.

Преди обяд над планините ще е слънчево, след пладне ще има временни увеличения на облачността, предимно над планинските била. Почти без валежи. Вятърът по високите части ще е умерен, по Старопланинското било и силен от северозапад. Дневна температура на 1200 метра в около 18°, на 2000 метра - 12°.

На входа на Пловдив откъм Карловско шосе в 9:30 ч. ще се състои изнесена съвместна пресконференция на г-н Иван Стоянов, директор на ОП "Чистота", и г-н Стоян Алексиев, директор на ОП "Градини и паркове". Те ще разкрият каква работа им предстои в навечерието на 6 септември - Денят на Съединението и Празник на Пловдив. Като начало те ще сменят голямото национално знаме край пътя.

По-късно - от 10:30 ч. - ще се проведе редовната пресконференция в Заседателната зала на общината.

От 11:00 ч. в пресклуба на БТА - Пловдив пък ще се състои пресконференция с кмета на община Садово - Димитър Здравков. Той ще разкаже за финалния етап на проекта за 2.7 милиона лева, с който поверените му училища и детски градини ще светнат като нови и ще се отоплят през зимата.

От 9 часа Пловдивският районен съд ще разгледа делото срещу Валентин К. Той е обвинен, че от февруари 2008 до септември 2012 г. е измамил най-малко 10 жители на градовете Пловдив и Пазарджик. Така той е придобил незаконно сумата от 31 000 лв. Обвиняемият се е представял за длъжностно лице – служител в МВР, ДАНС и МО като е държал у себе си служебни знаци и надписи. В същото време той е пречил на разследващите органи и подбудил свидетели към  лъжа.

От 10.00 часа ще се проведе третото издание на инициативата "ПРАЗНИКА В ЗЕЛЕНО". За поредна година Община Пловдив и Детски център "Теди" организират забавно пътешествие в парк "Лаута" за децата и младежите с тежки физически и умствени увреждания от Общините - Пловдив, Родопи, Куклен, Марица и Раковски, обединени в Сдружение „Различни, но равни” и  Центъра за Социална Рехабилитация и Интеграция. Програмата ще започне с водосвет за здраве. Следват забавни игри, рисуване, засаждане на дръвчета и почерпка с лакомства.