Къпят Пловдив с орхидеи

Мисия Пловдив

02-09-2013, 10:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

40 литра шампоан и 300 нови знамена за празника на Съединението

С шампоан "Златна есен" с дъх на дива орхидея ще бъдат измити улиците на Пловдив. За 10:00 часа утре е планувано и традиционното къпане на паметника на Съединението. То ще отнеме около 5 литра почистващ препарат. Новите машини ще изтъркат и улиците в целия район - от Четвъртък пазара до Съдебната палата. Миенето на улици не спира, сега обаче се готвим за 6-ти септември - празника на Пловдив, каза шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Той посочи, че се полагат усилия и за входно-изходните точки на Пловдив, който очаква гости за празника. Правят се оборки и се кастри разстителността. Освен това общо 300 знамена с размери 50 на 90 см. - 150 трикольори и още толкова флагове на община Пловдив се заменят с нови. Шестте големи знамена - 3 на 7 метра, които се веят на всеки вход на града, също ще грейнат. Общата стойност на поръчката е около 9000 лв, изтъкна Стоянов.

На свой ред Стоян Алексиев от ОП "Паркове и градини" посочи, че са окастрени и дрърветата по бул. Руски и ул. Иван Вазов. Това дори стресирало някои от гражданите. Те подали сигнали и се стигнало и до прокурорска проверка. Няма обаче повод за паника - всичко се върши в нормите и с оглед растежа на дърветата, изтъкна Алексиев.

Той посочи, че се изчаква времето да захладнее, за да започне кампанията по залесяване. За нея са приготвени близо 2000 дървета и поне още толкова храсти. Изграждаме още живи плетове и поливни системи по важни пътни артерии. Има обаче и набези. Крадат разпръсквачките, които струват по 40 лева всяка. Вече 40 броя са изтръгнати, заяви Алексиев. Той призова хората да пазят изграденото и да не се стряскат от шума и ранните часове на работа.