Пловдив – домакин на Световното по гребане през 2018 г.

Спорт

02-09-2013, 11:58

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Добрата новина дошла с SMS от Южна Корея

Преди малко получихме SMS от Южна Корея, в който ни съобщиха, че Пловдив ще е домакин на Световното първенство по гребане през 2018 г. Това съобщиха кметът Иван Тотев и неговият заместник Георги Титюков. По думите им кандидатурата на града ни е била приета единодушно при грасуването на ръководството на Световната федерация.

Освен това Пловдив ще приеме и първенството за младежи през 2015 година. Все още са в сила и кандидатурите ни за домакинство на Световната купа през 2016 или 2017 г.

По думите на градоначалника, това кара Общината да бъде много отговорна за състоянието на Гребната база и целия парк Отдих и култура. За целта от другата година до 2018-а в общинския бюджет ще се заделят средства за подобряване състоянието на прилежащата инфраструктура и зелените площи. Освен това домакинството е свързано със сериозни финансови ангажименти, уточни Тотев.
 
Кметът изтъкна още, че се работи и по изграждането на Втория гребен канал. Очаква се следваща седмица експертна комисия да разгледа и приеме Подробния устройствен план. Финансирането е осигурено по фонд "Джесика" и договорът за него ще бъде подписан най-късно през ноември. Предстои да бъде парафирана и екологичната оценка на проекта. Ако всичко върви по план, през лятото на другата година ще направим първа копка на изграждането на съоръжението, допълни градоначалникът.