Младежите в риск със свой център край Гребната

Мисия Пловдив

02-09-2013, 12:24

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Строят до игрище №10 с 1,3 милиона лева

Център за деца и младежи в риск ще бъде изграден на терен до игрище №10 на Гребната база. Проектът е одобрен от т. нар. Норвежка програма и ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 1,3 млн. лв. Това съобщи зам.-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.

Той посочи, че средствата ще бъдат вложени за построяването на центъра, който ще е триетажна сграда с близо 1500 кв. м. застроена площ. В него ще има компютърна зала, библиотека, кухня и голяма семинарна зала, която чрез временни прегради може да се раздели на 4 отделни стаи. Там ще се изпълняват 5 дейности – работа с младежи от малцинствата; работа с деца в риск, организиране на младежки събития, кариерно ориентиране, психологическа подкрепа. Минимум 1/4 от ползвателите на услуги ще са младежи в риск.

Ще се борим центърът да получи сертификат от Съвета на Европа. Мястото ще насърчава международния младежки обмен. В бъдеще може да изградим и специална спортна площадка към сградата, което ще насърчи и спортните дейности, изтъкна още Титюков. Той посочи, че се надява центърът да отвори врати още следващата година.