Засега първокласниците в Добрич са 834

Мисия Добрич

02-09-2013, 12:45

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

До 13 септември са ясни паралелките в областта

Нормално върви подготовката и всички училища в областта ще открият учебната година по график – на 16 септември. Това заяви в ефира на радио Добруджа началникът на РИО-Добрич Петър Петров. Сградният фонд навсякъде е освежен. Където се е наложило, са извършени и по-сериозни ремонти.
Към момента първокласниците в град Добрич са 834, но точният брой ще стане ясен на 16 септември, защото има родители, които са подавали документи в повече от едно училище, коментира  Петров.

Утвърждаването на паралелките за новата учебна година продължава до 13 септември. Тогава ще стане ясен и точният им брой. 10% са отпадналите за година от училище деца. Главно причините са семейни – родителите спират децата си да ходят на училище, обясни Петров.

Утре, заедно с останалите началници на Инспекторати, той ще присъства на среща на министъра на образованието. По думите на Петров в сферата на образованието има приемственост в политиката. Новият закон е разработват от три правителства. Към 15 септември ще бъде публикуван официално за обсъждане. Идеята за мандатност на директорите фигурираше и в предишния закон, допълни още Петър Петров.