Протест на българите по света - ДАНСwithme Global (СНИМКИ)

Животът

02-09-2013, 16:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Оставка на правителството и хора с "чисти ръце" искат сънародниците ни в чужбина

Будапеща

Българската общност в Будапеща се събра за първи път, за да подкрепи символично антиправителствените протести в България и да се присъедини с предстоящия голям протест пред НС на 4-ти септември в София. Пред българското посолство бяха над 25 души и атмосферата беше примесен гняв, възмущение, но и тих оптимизъм, че безпрецедентният, вече над 70-дневен граждански натиск ще доведе до промяна в порочния модел на управление и статуквото, което сковава развитието на България вече повече от 20 години, споделиха нашенци зад граница.

Краков

Общността ни в Краков се събра на главния площад, който е и най-големият в Европа, за да развее българското знаме и да защити позицията на българския народ, съобщи noresharski.com. Също искаме да отбележим, че дългогодишният живот зад граница не е накарал българите да загърбят своята родина, а напротив, да милеят и желаят най-доброто за нея.

Сидни

За девети пореден път българите в Сидни се събрахa, за да подкрепят протестите срещу правителството в България и да засвидетелстват безрезервната си подкрепа към протестиращите в родината. Демонстрацията бе и част от инициативата на протестната мрежа в България под названието Голямото Посрещане. В очакване сме на новата вълна от протести в родината и по света, която да утвърди желанието на България за промяна в политическото управление на страната. Целта ни е недопускане на сливане на мафията с властта, незабавна оставка на правителството на Орешарски, нови избори и привличане на професионалисти с "чисти ръце", несвързани с политическите формации представени в настоящия парламент. Присъстващите изразиха и безпокойство по отношение на предложенията България да участва в евентуално нападение над Сирия, които са нереалистични и опасни за страната ни.