Антон Спасов проведе първа тренировка с нафтата

Спорт

02-09-2013, 21:15

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

BUrgasutre

Всичко от Автора

Утре рано сутринта отборът заминава за Солун, където в сряда ще изиграе контрола с местния елитен Арис

Голмайсторът на Нефтохимик в А група Антон Спасов проведе първа тренировка начело на отбора. Според изпълнителният директор Костадин Джамжазов, ръководството ще направи всичко възможно,  Спасов да остане да води отбора въпреки, че има само лиценз А, който обаче не е достатъчен за да води елитен тим. Ако това не се осъществи, ще бъде търсен вариант за нов треньор на отбора.

Джамбазов бе категоричен, че футболистите ще бъдат санкционирани за бездушната си игра според вътрешния правилник, но не издаде подробности за размера на глобата. Очаква се тя да бъде в рамките на една месечна заплата. С толкова ще бъде санкциониран и спортно-техническият щаб на нафтата.

Пред медиите преди тренировката на отбора застана и вече бившият старши треньор Валери Дамянов, който проведе дълъг разговор и с феновете, дошли на базата в Долно Езерово. Треньорът заяви отново, че не може да си обясни вялата игра на футболистите и потърси причината за поражението и в себе си, като изтъкна, че не е успял да мотивира играчите за мача. Като трагична той определи играта на своите футболисти. Решението за оставката е негово и той го е взел категорично. Дамянов ще остане на работа в отбора на Нефтохимик като консултант.

Антон Спасов също разговаря продължително с  медиите. Той защити мнението си, че отсега нататък футболистите трябва да работят като един много сплотен екип, защото единствено те могат да върнат доверието на феновете и да заиграят като колектив. Именно на това акцентира Спасов, който заяви, че независимо дали ще остане начело на отбора и след паузата, ще направи каквото е по силите му, Нефтохимик да излезе от кризата и отново да заиграе така, както многобройните привърженици искат да виждат отбора.

На този етап треньорът няма да освобождава футболисти и ще даде шанс на всички да се докажат в предстоящите контроли и официални срещи. Ако обаче играчите не оправдаят доверието му, ще има и такива, които ще се разделят с отбора.

Утре рано сутринта Нефтохимик заминава за Солун, където в сряда ще изиграе контрола с местния елитен Арис.