Локо застигна Ботев! Смаза столичните железничари с 3:1

Спорт

02-09-2013, 22:49

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Красиви голове и предимство на "смърфовете" в "железничарското" дерби

Пловдивският Локомотив отнесе тежко софийския в "железничарското" дерби с 3:1. Домакините преглътнаха факта, че играят пред празни трибуни и се развихриха с три гола. Мартин Камбуров откри в 23-ата минута с красив гол от воле, а Пламен Крачунов покачи с глава от статично положение в 50-ата минута. Софиянци върнаха едно попадение чрез Александър Дюлгеров 8 минути по-късно, но в 69-ата минута автогол на Махамат сложи край на спора. Получи се динамично и приятно за гледане дерби, с красиви голове, макар предимството на "смърфовете" да си личеше почти през целия мач, предаде SPORTLINE.BG.

Със спечелените три точки Локо (Пд) застигна градския съперник Ботев и вече е 4-и във временното класиране с актив от 13 точки. Столичните "железничари" не успяха да блеснат при завръщането на треньора им Стефан Генов на "Лаута" и останаха на 13-о предпоследно място след 7-ия кръг.

Двубоят на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" се играе на празни трибуни заради наказание на домакините. Халфът на столичани Маркиньос пък излиза с капитанската лента в този мач. Пловдивчани започват по-нахъсано в срещата, като още в 4-ата минута след центриране на Якимов Мартин Камбуров стреля с глава, но Божидар Митрев се намеси добре. Нов изстрел на Камбуров в 11-ата минута, отново с глава, но топката излиза в аут. В 18-ата минута капитанът на Локо (Пд) Здравко Лазаров шутира силно отдалеч, но Митрев не е затруднен. До 20-ата минута се получава дерби, играта е почти равностойна, битка на терена има, но липсват головете. Така до 24-ата минута, когато опитният нападател Мартин Камбуров се възползва от грешка в защитата на софиянци и с прецизен изстрел от воле прехвърли играчите в червено-черно и прати топката в опразнената от Митрев врата за 1:0.

Феновете на Локо (Пд) не са изоставили отбора, те са заели неудобно място в края на стадиона, откъдето подкрепят любимците си и успяха да видят гола красавец на Камбуров. Ангел Баялцалиев вади първия жълт картон в мача в 30-ата минута, той е за Александър Бранеков за реплика срещу съдийско решение. Центриране на Том към вратата на Йордан Господинов в 34-ата минута, стражът лови. Минута по-късно До Кармо фаулира Митрев в опит да играе с топката във вратарското поле, което изнерви стража на гостите. Към 40-ата минута статистиката показа, че владението на топката е равностойно - с 2% в полза на домакините. Жълт картон и за Н'Дайе в 41-ата минута за нарушение срещу Бранеков. В 45-ата минута пловдивчани имаха нелош шанс да удвоят аванса си - До Кармо изведе Здравко Лазаров, който стреля мощно от наказателното поле, но Митрев се справи чудесно и отрази.

Начало на второто полувреме. В 47-ата минута добра възможност за Камбуров да запише отново името си сред голмайсторите тази вечер, но преди да стреля, Митрев излиза и лови. Минута по-късно Румен Трифонов отправи силен удар от воле, Господинов реагира добре. В 50-ата минута Локо (Пловдив) дръпна сериозно в резултата. Здравко Лазаров центрира, Пламен Крачунов бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите, скочи и засече с глава за 2:0. При попадението възникна съмнение за засада на бранителя, но се оказа, че няма такава. В 52-ата минута бе най-чистото положение за софиянци, Трифонов стреля, но стражът на "смърфовете" спаси удара му. Оживление в играта и на двата отбора, в следващата минута Лазаров стреля опасно, но Митрев не позволи да бъде изненадан и спаси.

Първа смяна в мача в 57-тата минута, извършва я Стефан Генов. Той пуска Крум Бибишков, а изважда Ранджелович. Секунди след това и Писаров отстъпи своето място на терена, за да влезе в игра Бранимир Костадинов. Това даде импулс на гостите и в 58-ата минута те успяха да се върнат в мача. Александър Бранеков намери с глава Александър Дюлгеров, който с прекрасен изстрел от воле от наказателното поле прониза мрежата на Локо (Пд) за 1:2. Шанс за столичани да изравнят, Гаел проби отляво, центрира към Костадинов, който върна към връхлитащия Маркиньос. Бразилецът финтира Фераресо и шутира, но Господинов изби от голлинията (65'). Първа смяна в състава на "черно-белите", терена напуска Камбуров, мястото му заема Георги Стефанов.

Минутата е 69-а, майсторът на статичните положения Здравко Лазаров изпълнява корнер, след който настъпи разбъркване в полето на Локо (Сф), Стефанов засече топката, До Кармо опита да играе с глава, но кълото попадна на крака на Азрак Махамат, която вместо да изчисти, я вкара в мрежата си - 3:1. Нова смяна за Сашо Станков в 74-ата минута, Якимов напуска, влиза Дани Кики. В същия момент капитанът на Локо (Пд) центрира от фаул и натресе десния страничен стълб. Десетина минути преди края Божидар Митрев изправи щаба на Локо (Сф) на пръсти, след като бе ударен лошо в главата от До Кармо. Въпреки че окото му е подуто, вратарят остана на терена. Малко след това пък голмайсторът на столичани Дюлгеров стъпи накриво и самоконтузи глезена си. Бранителят е изнесен на носилка и оставя отбора си с човек по-малко на терена и с 2 гола пасив. !!! Само 2 минути след това обаче Дюлгеров научи, че няма счупване и се завръща самоволно на терена, за да спаси тима си от по-лоша загуба.

В 86-ата минута Здравко Лазаров напуска терена, на мястото му влезе Асен Георгиев.

СТАТИСТИКА

Локо (Пд) - Локо (Сф) П: 31, З: 41, Р: 28, Мачове: 100

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЛОКОМОТИВ (СФ) 3:1

1:0 Камбуров 24'

2:0 Крачунов 50'

1:2 Дюлгеров 58'

3:1 Махамат (автогол) 69'

Мач от 7-ия кръг на "А" група

От 21 часа

СЪСТАВИ

ЛОКО (ПД): 12. Господинов, 7. Тодоров, 6. Крачунов, 33. Тунчев, 87. Диего, 22. Н'Дайе, 53. Паулиньо, 27. Якимов(74' Кики), 50. До Кармо, 11. Камбуров(68' Стефанов), 77. Лазаров (86' Георгиев)

Резерви: Стойчев, Стефанов, Кики, А. Георгиев, Йовчев, Куанг, Марков

Треньор: Александър Станков

ЛОКО (СФ): 1. Митрев, 18. Дюлгеров, 6. Бранеков, 20. Матютю, 5. Ранджелович(57' Бибишков), 94. Махамат, 8. Трифонов(77' Гаджев), 28. Маркиньос, 33. Том, 7. Писаров(57' Костадинов), 2. Гаел

Резерви: Галев, Гаров, Гристов, Гаджев, Димитров, Костадинов

Треньор: Стефан Генов

Жълти картони: Бранеков 30', Н'Дайе 41', Гаджев 87', Гаел 87'

Червени картони: Няма

СЪДИЯ: Ангел Баялцалиев

Стадион "Локомотив", Пловдив