Здрави според зодията

Ето и какво да ядем според звездите

Нашата зодия може да ни даде насока за много наши действия и дори в здравословен аспект. Както знаем според зодията може да се определи скъпоценния камък, който да носим, цвета и дори характера, пише bilka.info. Освен тях обаче можем, ако искаме да променим храненето си, да обърнем внимание на това какво можем и не можем да ядем. Защото за някои зодии някои храни не се препоръчват и обратно. А и в този студен сезон при всички случаи храненето трябва да е по-специално, заради заседелият начин на живот и ниската активност. Ето и какво да ядем според зодията си, за да бъдем здрави.

ОВЕН
Това е мисловен знак, който управлява главата. Най-добрата храна за мозъка са житните култури, храна от пшеница, съвсем малко месо; риба в достатъчни количества. Тонизаторите са излишни и всички подобни напитки трябва да се изключат. Последното приемане на храна трябва да бъде поне 2 часа преди сън.

ТЕЛЕЦ
Телецът винаги си е бил чревоугодник, но трябва да знае, че не бива да се употребява пикантна храна, която води до затлъстяване. Храни от нишесте и брашно също не се препоръчват. Алкохол може да се употребява умерено, с изключение на бира. Сокът от лимон е полезен за гърлото.

БЛИЗНАЦИ
Друг мисловен знак, на който е необходима всякаква мозъчна храна, спомагаща за строежа на нервните клетки и за увеличаването на хемоглобина. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно в умерено количество. Желателно е да се консумират плодове и мляко, преди лягане да се избягват тежки храни.

РАК
Хранителната диета при хората под знака на рак трябва да е особено добре и упорито спазвана. Да се избягва храна, която предизвиква газове или парене в стомаха. Алкохолът и бирата са нежелателни. Много е полезна чаша студена вода на гладно преди сън. Не се препоръчва храна от животински произход, най-добрата диета са рибите, житните растения, млякото. Най-вредни са сладкарските изделия.

ЛЪВ
Един витален знак. Най-добра диета е тази, която подмладява кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Необходимо е да избягва пикантна и възбуждаща храна и твърдо да се придържа към редовни, хармонични навици. Препоръчва се вегетарианска диета.

ДЕВА
Диетата е особено важна, храненето трябва да е редовно, а самата храна — добре приготвена. Необходимо е да се консумират плодове, мляко и всичко, което регулира работата на червата, но в умерено количество. Продукти, които дразнят червата, да се избягват и да се яде само проста, добре приготвена храна.

ВЕЗНИ
Хората от този знак имат нужда от лека диета: риба, дивеч, мляко. Всяка храна, която съдържа захар, нишесте и бирен малц, трябва да бъде избягвана. Добри за консумация са житните продукти и яйцата, а употребата на алкохол — да се изключи. Студената вода е великолепно питие сутрин след и вечер преди сън.

СКОРПИОН
Скорпионът трябва да избягва пикантната, възбуждаща и мазна храна. Най-добрата диета е онази, която спомага за засилването на кръвта: мляко, житни култури, но в никакъв случай животински продукти и алкохол. Нищо не разстройва така възпроизводствените функции, както храните с животински произход и алкохолът, и колкото са по-малко, толкова подобре.

СТРЕЛЕЦ
Нервната и кръвоносна система имат изключително важно значение за този знак, затова и точно такава диета трябва да се спазва – която ги укрепва. Допустимо е известно количество храна от животински произход, но алкохол не се препоръчва. Леките закуски в следобедните часове са по-добри от обилното хранене. Много полезна е разходката след вечеря, но последното ядене трябва да бъде дълго преди сън.

КОЗИРОГ
Заради студената природа на този знак се препоръчва месната диета, а също и храна, която въздействува на кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Може да се пие бира в умерени количества, необходими са различни храни и напитки, които стимулират естествените функции на тялото.

ВОДОЛЕЙ
Този знак се нуждае от диета, която поддържа мозъка и нервите, а също и от храна, помагаща за циркулирането на кръвта. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно; за общото здраве са полезни риба, мляко и житни растения.

РИБИ
Рибите се нуждаят от крайна предпазливост и умереност, понеже много видове храни им вредят. Следва да избягват алкохола, да бъдат умерени в храната и пиенето. Необходимо е да консумират риба, мляко, храна от пшеница и всякакви храни, които укрепват кръвта.