Добро утро! Ще мият Съединението

Мисия Пловдив

03-09-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

3-ти септември: Какво, къде, кога в Пловдив

Добро утро, вторник е! Денят е пред нас. Умерено слънце и 28 градуса максимална температура ще радват пловдивчани. Горещото време отстъпва място на хладните утрини и вечери.

Какво, къде, кога в Пловдив днес?

В 10:00 ч. започва миенето на паметника на Съединението, което по традиция се извършва всяка година в навечерието на Шести септември. Символът на Пловдив ще бъде освежен с 5 литра шампоан, който ухае на дива орхидея.

В 11 часа в Центъра за обществена подкрепа на Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Неофит Бозвели” 38 ще бъдат представени структурни промени.

От 1 септември т.г. към КСУДС е разкрит „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности”. От месец май към дейността на комплекса се присъединяват Център за настаняване от семеен тип „Детска къща” и Приют за безнадзорни деца „Майка Тереза”. На събитието ще присъства заместник-кметът Георги Титюков.

В 12,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив ще се състои пресконференция на Движение ДНЕС. Темата: "Против произвола на частните съдебни изпълнители /ЧСИ/, банките, чл.417 от ГПК.

В 11 часа в арт клуба на Драматичния театър ще бъде брифинга за фестивала "Сцена на кръстопът". На срещата с медиите ще присъства и проф. Стефан Данаилов.

В община Пловдив ще има среща по повод предстоящата Седмица на съвременното изкуство. На пресконференцията часа от 12 ще присъстват заместник-кметът Стефан Стоянов, Емил Миразчиев - художествен директор, курораторът на изложбата Илина Коралова и участници от Германия, Австрия, България.

От 18 часа в с. Новаково, общ. Асеновград с митинг-поклонение  ще бъде отбелязана  69-та годишнина от битката в Новаковския балкан. Поклонението тази година е на датата, на която се е провела  битката между антифашистите от дружина "Райчо Кирков" и полицията в местността "Слънкова скеля" над Новаково.  На 3 септември  1944 г. в нея загиват 15 партизани, в плен падат 52-ма, много са ранените.

На изложба

Днес от 18.00 часа в галерия Възраждане ще се открие изложба-рисунки на академик Георги Чапкънов – Чап. Тя е четвърта поред от кураторския проект  ” ХХІ - век. Библията и художниците. Творбите могат да се видят до 16 септември.  

Премиерите в кината:

Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Морето на чудовищата (2013) Премиера

One Direction: Това сме ние (2013) Премиера

Параноя (2013) Премиера

Дърти хлапета 2 (2013) Предпремиера