Хирург извая съвършената жена, взе я за съпруга

Най-доброто от печата

03-09-2013, 06:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Докторът сам се разкрасявал със скалпела

Известният американски пластичен хирург Дейвид Матлок изваял съвършената жена, след което се оженил за нея, съобщава в. „Хъфингтън Пост”.

 

Когато хирургът за първи път приел за консултация Вероника, той си мислел, че само ще я осведоми за прословутата си процедура за вагинална пластика. Нямал си и идея, че скоро ще й връчи и годежен пръстен, пише вестникът. Матлок, който е собственик на базирания в Лос Анджелис Американски институт за лазерно вагинално подмладяване, обявил, че ставало дума за „любов от пръв поглед”. Без да се замисли, убедил Вероника да легне под ножа за липосукция на брадичка, ръце и бедра, а тя веднага се съгласила. С таланта си на скулптор този съвременен Микеланджело направил любимата си по-красива от всякога. Самият Дейвид също си е правил пластични операции, използвайки методи, които е разработил сам. Освен това двамата тренират усилено и казват, че се мотивират взаимно да изглеждат по-добре.

 

Макар че Вероника и Дейвид с право могат да смятат, че са естетически съвършената двойка, не всички техни близки приемат с ентусиазъм изкуствените им подобрения. „Не бих желала да се подлагам на хирургия, защото няма да бъда себе си. Искам да съм си аз”, казала 9-годишната дъщеря на Вероника. Но не само детето намира кусури на хирургичните разкрасителни процедури – самият Матлок се е сблъсквал с доста препятствия, включително юридически. Само между 1997 и 2007 г. докторът е съден 10 пъти

 

През 1998 г. Медицинският съвет на Калифорния иска да му отнеме разрешителното да практикува лекарската професия заради „небрежност, измама и непочтеност”, но после му прощава, като му дава 10-годишен изпитателен срок.

 

Вагиналното подмладяване, което направи Матлок известен и го срещна с любовта на неговия живот, също среща критики. Според Американското дружество на акушерите и гинеколозите хирургическата процедура не е „медицински оправдана” и „жените трябва да бъдат информирани за потенциалните усложнения” от нея.