Ботев с два басейна на стадиона

Спорт

03-09-2013, 08:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предвидените места за зрители са 18 000

Два басейна ще имат футболистите от Ботев Пловдив след реконструкцията на стадиона им. Единият ще е с топла вода, а другият с ледено студена. Изграждането им е част от инвестиционната програма на концесионера - ПФК "Христо Ботев - Пловдив" АД. Тя се увеличава с още 3,2 млн. лева, което прави 22,41% повече от сумата, която е посочена в договора с Община Пловдив, пише kmeta.bg.

Първоначалните намерения бяха в реконструкцията да бъдат вложени 14,5 милиона лева за първите пет години. Целта на завишената инвестиция е да се подобрят условията на стадиона.

Увеличението ще се гласува и на сесия на Общинския съвет. Една от причините за допълнителните вложения са и непрекъснато растящите изисквания на УЕФА към футболните стадиони от втора категория.

Басейните с топла и студена вода пък са необходими за физиотерапевтични и възстановителни процедури преди и след  мачовете. Увеличава се също така площта на помещенията за отбори, съдии, делегати, а също така и броят на душове, баните, съблекалните и мивките. Предвидените места за зрители са 18 000. Ложата за медиите също ще претърпи подобрения, като ще има поне 100 места за журналисти. Половината от тях ще бъдат оборудвани с компютри и интернет. Отделно до терена ще има осигурено място за минимум 25 фоторепортери. Ще бъдат изградени и две телевизионни студия, като едното задължително ще е с изглед към терена.

Концесията на стадион "Ботев" е за 35 години.