Безплатни прегледи при неврохирурзи и през септември

Животът

03-09-2013, 10:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Д-р Добрев: Все по-млади бургазлии страдат от заболявания на гръбначния стълб

Напълно безплатни прегледи започват от днес в отделението по Неврохирургия на МБАЛ „Черноморска – Бургас” в комплекс „Меден рудник”. Те ще се продължат до 26 септември,включително. Ще се провеждат всеки вторник и четвъртък на месеца от 10.00 до 14.00 часа, след предварително запазен час на регистратурата на болницата, на телефон 056 707 606.

Това е третата поред кампанния на специалистите в отделението като по време на първите две през май и юни от профилактичната грижа са се възползвали общо над 600 души.

Според завеждащия отделението д-р Димитър Добрев, най-голям процент от пациентите са страдали от увреждания на гръбначния стълб и междупрешленните дискове, предимно хора под 30-годишна възраст. „Фрапиращо е, че поради редица хранителни медико-социални фактори рязко пада възрастта на дегенеративните заболявания на гръбнака. Не малка част от пациентите ни по време на кампанията през месец юни бяха хора около 19-годишна възраст”, сподели специалистът.  

Прегледите ще бъдат насочени към пациенти с гръбначни и гръбначно-мозъчни заболявания. Лекарите ще обслужват граждани, страдащи от дискови хернии, неврити, плексити, радикулити, медикаментозно-резистентни болкови синдроми, първични и метастатични тумори на гръбначния стълб. Ще бъдат приемани и пациенти с онкологични, възпалителни заболявания и паразитози на централната нервна система, както и такива с медикаментозно резистентна епилепсия.

В Отделението се извършва пълния обем на неврохирургични оперативни  интервенции с голяма и особено голяма сложност в областта на невроонкология  -  тумори на главния , гръбначения  мозък и гръбначния  стълб, както и мозъчносъдови заболявания - аневризми, съдови малформации, хематоми, хирургично лечение на инсулти, дегенеративни и травматични заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък: Дискови хернии ,фрактури на прешлени ,  спинални стенози , спондилолистези и други деформации. Функционална неврохирургия – хирургично лечение на епилепсия, болкови синдроми , невралгии .Инфекции ЦНС – абсцеси .Паразитози – ЦНС ; кучешка тения, цистицеркоза.Травматични и пост-травматични увреди  на ЦНС , вродени  заболявания и малформации,Хирургия на периферната нервна система.