Шествие-спектакъл на Главната за Нощта на музеите

Пловдив Лайф

03-09-2013, 14:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отварят Малката базилика за Нощта на музеите

Събитието ще "възвиси" публиката вечерта на 21 септември

Театралната адаптация на романа на Милен Русков "Възвишение” в Драматичен театър – Пловдив, ще бъде част от програмата на Нощта на музеите и галериите. Специално създаден спектакъл-шествие ще представи героите от романа, а театралното събитие ще носи заглавието "Възвишение и Дядо Юван".

Събитието ще "възвиси" публиката във вечерта на 21 септември. Началната точка е Военния клуб. Спектакълът ще стигне до Римския стадион, а крайната точка ще бъде Драматичния театър. Точно в 21:00 ч. пред театъра ще се проведе среща-разговор с писателя Милен Русков, режисьора Иван Добчев, драматурга Александър Секулов и част от актьорите.

Книгата "Възвишение" е определяна като "българският роман на последните 25 години”, "джобна енциклопедия на българското възраждане” и „ липсващия български роман, написан 130 години по-късно”. Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо - малко бунтовници, малко разбойници - в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира в Арабаконак.

Очакванията на българската публика към спектакъла "Възвишение" са големи не само поради изключителнят интерес към романа на Русков, но и поради високият ентусиазъм с който пловдивчани и цялата трупа и екип на Драматичния театър влагат във възстановяването на изгорялата сцена с цел премиерата на „Възвишение” да се състои на 8 октомври.